back to Blog

למצוא משקיע לאפליקציה – טיפים נבחרים

פיתוח אפליקציה, לעומת פיתוחים אחרים בהייטק, ביוטק ובטכנולוגית מידע, מצריך בדרך כלל משאבים פחות ניכרים. יחד עם זאת, בכל זאת ישנו צורך בלא מעט כסף כדי לפתח אפליקציה אך חשוב אפילו יותר – כדי לקדם אותה בהצלחה. עבור אלה שמחפשים משקיע לאפליקציה, ריכזנו להן 10 טיפים שיוכלו בהחלט להיות לעזר.

  1. משקיע לאפליקציה? הביטו סביבכם

לפני שהולכים רחוק בחיפוש אחר משקיעים, לפני שפונים לכל מיני קרנות או חממות, כדי להפנות את המבט קרוב. משקיע לאפליקציה יכול להיות השכן ממול או החברה ללימודים. ההורים, הדודים – לא חסרים מכרים עם מעט כסף פנוי שיהיו מוכנים לשים סכום לא גדול מדי בכדי להשתתף בסיכוי להצליח בגדול.

  1. קשרים ומשקיעים מקצועיים

גם אם מחפשים משקיע מקצועי או גורם בעל כיסים עמוקים, כדאי לפנות תחילה למכרים. דרכם ניתן להפיץ את העובדה שדרוש משקיע למימון אפליקציה חדשנית.

  1. קרנות הון סיכון? תשכחו מזה

גם אם נחוץ לכם משקיע שלפי דעתם יידרש להשקיע סכום ניכר למדי, סביר מאוד להניח שלא יהיה זה רעיון טוב לפנות לקרן הון סיכון. קרנות אלה בדרך כלל שואפות להשקיע סכומים גבוהים יותר, בחברות הייטק בעלות פוטנציאל ואם תתבצע השקעה באפליקציה הרי שזה יעשה רק בשלב שבו כבר יש אפליקציה מוגמרת ויש גם קהל משתמשים נרחב. השקעה כזאת תשמש לצורך שיפורים, הנפקה, גידול עסקי וכדומה.

  1. אנג’לים ואפליקציות

מקור טוב לקידום אפליקציה טובה יהיה משקיע פרטי הבקיא בתחום זה ונקרא אנג’ל. מונח זה טומן בחובו מגוון רחב של משקיעים, חלקם משקיעים סדרתיים שכבר לקחו חלק במיזמים של גיוס הון לסטארט אפ והם יודעים היטב “להריח” הצלחה.

  1. השקעה וקידום עסקי

דרך טובה להשיג גם השקעה וגם קידום עסקי היא לפנות למרכזי טיפוח ליזמים. מרכז טיפוח יזמות מעניק סיוע ליזמים מכל הסוגים, אך מלבד סיוע בהכנת תוכנית עסקית ניתן באמצעות מרכזים כאלה גם לפנות למשקיעים רלוונטיים. בידי מרכזים כאלה יש רשימות של משקיעים וחלקם, בהחלט יתכן, ישמחו לשמוע יותר על מיזמי הייטק ואפליקציות.

  1. החממה משקיעה בכם

עוד דרך שתעזור לכם לממן את האפליקציה המבטיחה שלכם היא למצוא חממות סטארט אפ. הגשת בקשה לחממה אחת ולפעמים גם ליותר מאחת יכולה להיות הדרך להשיג מימון לצרכי פיתוח וגם לשיווק. חממה יכולה להציע לעיתים מיליון ₪ ולעיתים גם יותר, וזה יכול להספיק גם לשנתיים או שלוש שנים של פיתוח, עם ראש שקט מבחינה פיננסית.

  1. מאגרי מידע מקצועיים

מלבד חממות, כדאי מאוד לפנות למשקיעים הרשומים במיני מאגרים מקוונים. ברשת ניתן למצוא כמה וכמה מאגרים איכותיים שבהם רשומים משקיעים, רבים מהם מקצועיים ובעלי ניסיון. משקיע מנוסה יכול להביא עימו ערך מוסף של ממש לכל עסק, לכל סטארט אפ, לכל יזם.

  1. משקיעים ברשתות

פרסום פוסט ברשת החברתית ובקשה לשיתוף בקנה מידה רחב יוכלו לגרור התעניינות מצד משקיעים. אחד מהם לפחות, כך ניתן לקוות, יגלה יותר מעניין חולף ויהיה מוכן להשקיע סכום משמעותי.

  1. עריכת מצגות למשקיעים

במידה ואתם מצליחים ליצור עניין ראשוני בקרב כמה משקיעים אפשריים, אך עדיין אין סיכום סופי, יהיה זה רעיון טוב לארגן פאנל. יהיה זה מפגש שבו מציגים לפני המשקיעים את הרעיון ואת היישומים הצפויים. שאלות ותשובות יוכלו להרגיע חששות של משקיעים ולאפשר שיתוף פעולה פורה.

  1. לעניין גורם מקצועי

ניתן לפנות באופן יזום לגורם מקצועי המעורב בתחום שבו מתוכננת האפליקציה. אם מדובר למשל באפליקציה לאיתור חופשה מוזלת, ניתן לעניין בעל עסק בתחום התיירות. אם זו אפליקציה משפטית, אפשר לעניין עורכי דין מובילים.