אילו חברות סטארטאפים מובילות לשנת 2015-2016?
מדי שנה בשנה מוקמים בישראל מיזמי סטארטאפ חדשים רבים, אך לא כולם זוכים לאותה הצלחה ולא כולם מבשילים לכדי חברה בת קיימא או נמכרים לחברה גדולה במהלך מסוג אקזיט. מתוך מבחר חברות הסטארטאפ הישראליות נציג להלן כמה מהמובילות, לשנים 2015-2016, עם דגש על כאלה שכבר זכו להצלחה ולהכרה.
סטארטאפים ותחבורה ציבורית
אחד הסטארטאפים הישראלים המוצלחים ביותר של השנים האחרונות רשום תחת השם וייה טראנספורטישן – Via Transportation. סטארטאפ זה, שכבר פיתח אלגוריתם משוכלל שנמצא בשימוש בקרב מאות מוניות בארצות הברית, צפוי להצלחה מרשימה עוד יותר, כבר בעתיד הנראה לעין, כך סבורים מומחים בתחום.
סטארטאפ זה אולי נשמע דומה לכמה סטארטאפים אחרים, חלקם מהארץ וחלקם המתקיימים בחו”ל, אך יש לו ערך מוסף מיוחד. בזכות אלגוריתם משוכלל ניתן לנהל ציי רכב (בשלב זה – בעיקר מוניות) בצורה יעילה יותר, תוך מקסום התועלת מכל מונית תוך התייחסות לעומסים בנתיבי תחבורה שונים והפניית נוסעים פוטנציאליים למקום קרוב שימנע מהמונית את הצורך לשנות נתיב או מסלול נסיעה. הצלחת הסטארטאפ נכון לשלב זה צפויה להיות רק ההתחלה. הצפי הוא שחברות רבות בתחום התחבורה הציבורית יעשו שימוש באלגוריתם שפותח, מה שיחסוך להם זמן וכסף בהיקף משמעותי ביותר.
סטארט אפ בתשלומים
לא רק תחום התחבורה מזמן סטארטאפים מוצלחים שצפויים להמשיך ולגדול ולהניב רווחים נאים. גם תחום התשלומים המקוונים והעברות הכספים נחשב לתחום פופולרי. זהו תחום שפועלות בו חברות הזנק מצליחות וצומחות. חברת פיוניר (Payoneer), סטארטאפ שהחל את צעדיו הראשונים לפני שנים מספר, זכתה בשנתיים האחרונות להכרה ביכולותיה. עיסוקה של החברה הוא במציאת דרכים להעברת כספים מאובטחת, אפליקציות מסוג ארנק אלקטרוני, סליקה מקוונת וביצוע תשלומים בין אנשים ובין מדינות. בראשית 2016, כך נמסר, קיבלה החברה “חותמת איכות” מהרמה הגבוהה ביותר כאשר ענקית האינטרנט אמאזון החליטה להטמיע את פתרונות ביצוע התשלומים וההעברות. הסכמים נוספים צפויים להיחתם בקרוב עם חברות ענק נוספות.
אינטרנט ופרסומות
עוד חברת סטארט אפ שנחשבת להצלחה גדולה במיוחד היא איירון סורס, שעוסקת בהפצת אפליקציות, פתרונות פרסום ושירותים נוספים למפתחי אפליקציות. החברה, שהוקמה בשנת 2009 וכבר מעסיקה כ-700 עובדים זוכה להצלחה מיוחדת בשוק הסיני והיא השכילה להתמזג עם חברת הזנק נוספת, דבר שהביא לקפיצה השווי המוערך שלה ולתוספת יכולות.
באופן כללי, מציעה החברה דרך טובה להפצת אפליקציות לא רק מפיתוח עצמי אלא בעיקר עבור מפתחים עצמאיים. בנוסף, מסייעת החברה למפתחים השונים להניב הכנסות טובות יותר תוך שימוש בהטמעת פרסומות באפליקציות של משחקים במובייל. לחברה גם יכולת פרסום עצמאית, שיכולה להתגבר על אמצעים טכנולוגים החוסמים פרסומות. הערכת ההכנסות הצפויות לשנת 2016 עומדת על חצי מיליארד דולר. מרשים.
עוזרים לכם לבחור
גם מי שבחר לבצע השקעה בסטארט אפ טאבולה, בהחלט יכול להיות מרוצה. חברת הזנק זאת, שהוקמה לפני כעשור, מעסיקה כיום מאתיים עובדים והיא בעלת הכנסות של כ-300 אלף דולר בשנה. תחום הפעילות של החברה הוא אספקת המלצות על תכנים מקוונים, בהם כתבות בנושאים מגוונים. בנוסף, לחברה מנגנון פרסום רב עוצמה, שמבוסס על הטמעת תכנים מותאמים לגולש, באופן הדומה לזה הקיים במערכת של גוגל, ובהצלה לא מועטה.
באמצעות ניתוח הרגלי הגלישה, מספקת טאבולה המלצות הן לגבי תכנים שעניינם מידע והן לגבי אתרים בעלי הקשר שיווקי שיכול להתאים לגולש. ישנה אפשרות לשיתוף חברים, כך שמעגל הרוכשים הפוטנציאליים נעשה גדול עוד יותר.