back to Blog

איך להקים סטארט אפ מצליח

אריק איינשטין ושלום חנוך שרו פעם “כל אחד רוצה להיות” והשיר דיבר איך כל אחד רוצה להיות משהו, מישהו בתחום מסוים. דבר אחד הם שכחו לספר/לשיר, שכל אחד רוצה להקים סטארט אפ מצליח.  בשביל זה צריך לקיים מספר כללים ולדעת לשמור עליהם.

בישראל מוקמים מדי שנה 450 סטארטאפים, המוצלחים שביניהם מצליחים לגייס סכומי כסף שמאפשרים להם להמשיך ולהתפתח, רק בשנה האחרונה גייסו הסטארטאפים בישראל למעלה מ-2 מיליארד דולר מקרנות הון, משקיעים פרטיים ומספר חממות טכנולוגיות שפועלות דרך משרד התמ”ת.

על מנת להקים סטארט אפ מצליח ישנם מספר כללים, לא מדובר בכללים שכתובים בסלע, הרי כמו בכל תחום עסקי בחיים, לא מספיק לעבוד על פי הספר או תוכנית מסוימת אלא צריך לא מעט מזל, אבל רק מזל לא יכול לעזור במקרה הזה. אנחנו נציג לכם כאן שורה של נקודות שיעזרו לכם בדרככם להקים סטארט אפ מצליח.

להציג רעיון שמתאים לשוק

 המהות של סטארט אפ הוא לקחת נישה שאיש לא נכנס אליה וליצור אותה. זה יכול להיות מאפס או שזה יכול להיות בתוך נישה קיימת שאתם נכנסים אליה במטרה לפתח אותה, ולהוסיף לה רבדים שאחרים לא חשבו עליהם. לשם כך עליכם לעשות שני דברים עיקריים, ראשית, אתם חייבים להיות בקיאים ולדעת איך מתחילים סטארט אפ ולאחר מכן לבדוק שאכן איש לא חשב על הרעיון הזה לפניכם. שנית, לבדוק שיש שוק שיהיה מוכן לקבל ולצרוך את מה שאתם מספקים. בתור ישראלים תעדיפו לייצר מוצר שלא יתבסס על השוק המקומי שהוא קטן מדי אלא על השוק הבינלאומי, ולכן עדיף שמראש תייצרו מוצר שפונה לשם.

בניית מודל עסקי

כל סטארטאפ צריך מודל עסקי, תוכנית ברורה של עבודה. המודל צריך להיות בנוי באופן כזה, שיענה על שאלות כמו, מי קהל הלקוחות אליו אנחנו פונים, כיצד אנחנו מתכוונים לעשות זאת, למה שהוא יקנה את המוצר שלי ולא של אחרים, מה ההיתרון היחסי שלנו על המתחרים, מהיכן יגיעו המשאבים הכספיים ליישום התוכנית. את המודל יש לבנות תחילה באופן של ראשי תיבות ולאחר מכן באופן מפורט, זה יקל עליכם את העבודה.

טכנולוגיה וכוח אדם

מהניסיון שאנחנו מכירים דרך חברות סטארטאפ קיימות, בשלב ההקמה עובדים ביחד מספר חברים עם מעט מאוד טכנולוגיה, בדרך כלל מדובר במספר מחשבים ולא יותר מזה. על מנת להצליח, אנחנו צריך לגייס כוח אדם שלא רק ייצר את המוצר אלא גם ידע לנהל ולמכור אותו. לצורך זה יש להתחיל לאט בגיוס אנשים. בד בבד יש צורך לרכוש טכנולוגיה מתאימה, ככל שהסטארטאפ יפתח נצטרך טכנולוגיה יותר מתקדמת שתקל עלינו בייצור.

גיוס כספים

כל סטאראטאפיסט מתחיל בהון עצמי שנגמר מהר מאוד, לכן צריך להתחיל כבר בתחילת הדרך לחשוב כיצד מגייסים כספים, תחילה לשם הקמה והתבססות ולאחר מכן לצורך התפתחות ויציאה אל שווקים חדשים. הגיוס יכול להיעשות אך ורק אם אתם מציגים תוכנית עסקית ברורה, את התוכנית רצוי להכין מבעוד מועד עם הקמת הסטארטאפ וללכת על פיה. ככל שהתוכנית תהיה ברורה ומציאותית וככל שתתמידו ללכת על פיה, כך הסיכוי שהחברה שלכם תצמח ותוכלו לומר בצורה ברורה שיש לכם סטארטאפ מצליח.