back to Blog

כיצד לגייס משקיע לעסק עם אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר?

בעולם העסקים יש משקיעים מצד אחד ויזמים מצד שני. כשהחיבור לא טוב, זה לא עובד. החיבור בין משקיע מצד אחד ובין יזם מצד שני יכול להיות קריטי להצלחת העסק ולהתפתחותו. כאשר מתייחסים אל גיוס משקיע בצורה נכונה, לא מקבלים אך ורק מימון שיכול להקפיץ את הפעילות למעלה. גיוס שמנהלים בתבונה ומציאת המשקיע הנכון יוכלו להקנות לעסק יתרונות חשובים ולשפר את סיכויי ההצלחה, עשרות מונים.


העדיפו משקיע שיכול לפתוח לכם דלתות


בארץ יש המוני יזמים שהראש שלהם כל הזמן רוחש רעיונות. ובכן, רעיונות לסטארט אפ הם בהחלט התחלה טובה מאוד, אבל זה בדיוק מה שהם. הם התחלה והם לא יקחו אתכם לשום מקום אם לא חושבים קדימה, מהרגע הראשון. תמיד העדיפו לגייס משקיע שיכול לא רק לשים אצלכם כסף אלא גם שיכול לפתוח לכם דלתות. למשל, אם המשקיע הוא בעל קשרים מול אנשי מפתח בחברות גדולות, זהו יתרון אם אתם מפתחים מוצר לשוק המוסדי או בתחום ה-B2B.


משקיע סלבריטי מועיל בתחומים נוצצים


אם העסק שלכם נוגע בתחום נוצץ כזה או אחר, אפשר בהחלט לשקול הכנסת משקיע שהוא עצמו סלבריטי או אישיות מוכרת. לדוגמא, אם אתם מקמים עסק בתחום האופנה או הלייף סטייל, אם אתם מפתחים אפליקציה בתחום הדיאטה או בתחומים דומים, משקיע סלבריטי יוכל למשוך אליכם לקוחות שונים. עצם שמו של המשקיע, שהוא מוכר להרבה לקוחות פוטנציאליים, מקנה לעסקים פרסום חינם. לא תמיד עצם שמו של המשקיע יכול להיות בחשיפה גבוהה. שימו לב שיש משקיעים שהפרטיות שלהם חשובה להם ורוצים לשמור על אנונימיות. בררו לגבי זה, עוד בשלב של גיוס כספים למיזם ולפני עריכת חוזה בין המשקיע ליזם.


איך לגייס משקיעים נכון


נניח שיש לכם רעיון טוב, אתם עדיין צריכים להשקיע מאמץ ולדעת איך לפנות למשקיעים, כדי לשכנע אותם לשים את הכסף דווקא אצלכם. קחו בחשבון למשל כי גיוס משקיעים סטארט אפ זה תחום שבו יש הרבה פחות משקיעים מאשר יזמים. כדי להעלות את אחוזי ההצלחה של הגיוס וכדי להעלות את הסיכוי שהפיתוח שלכם יניב לכם הכנסות יפות ואפילו אקזיט מומלץ:

  1. לחפש משקיעים בכל מיני פלטפורמות – היעזרו ברשתות חברתיות, העזרו בקמפיינים לגיוס המונים אם זה מתאים למוצר, חפשו רשימות משקיעים.
  2. לעולם אל תגיעו למשקיעים חצי מוכנים – היו מוכנים לענות להם על מגוון שאלות, אפילו שאלות קשות.
  3. אל תחשבו שכמה גרפים יספיקו לכם – דעו מראש מהו המוצר שאתם רוצים, מי השוק שלכם, מיהו קהל היעד, למה שהמוצר שלכם יצליח ובמה הוא עדיף על רעיונות אחרים שאולי קיימים.
  4. כמה אתם צריכים – דעו להעריך מהו המימון שהמשקיע צריך להזרים. הביאו בחשבון את זמן הפיתוח, מה הפעולות הנדרשות לשיווק. אם תצטרכו יותר מסבב גיוס אחד, גם את זה כדאי להביא בחשבון.
  5. עשו שיעורי בית על המשקיע – יתכן מאוד שהמשקיע שאליו תפנו כבר עשה משהו בחיים. כדאי מאוד ללמוד על המשקיע ולהראות לו שאתם יודעים לעשות שיעורי בית. יזמים שבודקים את הסביבה העסקית ואת בעלי העניין, נראים מאוד מקצועיים.
  6. דברו במספרים – משקיעים אוהבים מאוד לשמוע מספרים. דעו לומר כמה אנשי פיתוח תצטרכו, כמה זמן תצטרכו עד להשלמת אב טיפוס, כמה לקוחות אתם צופים שיהיו לכם בעוד שנתיים או בעוד חמש שנים, מה נתח השוק שאתם רוצים לתפוס וכן הלאה.