back to Blog

טיפים להתנהלות נכונה בקבלת הלוואה לסטארט אפ

בין מקורות המימון השונים שעומדים לרשות סטארט אפים במדינת ישראל ניתן לציין את המערכת הבנקאית וכן מקורות חוץ בנקאיים שונים. זו עובדה – לאחר שנים של קיבעון מחשבתי, חלק מהבנקים החליטו להירתם למשימה ולפתוח מחלקות ייעודיות שנועדו לעמוד לרשות היזמים הטכנולוגיים. אך גיוס כסף לסטארט אפ בעזרת הלוואה ובתנאי מימון כאלה או אחרים צריך להתבצע בצורה נכונה. הטיפים הבאים יעזרו לכם להתנהל נכון, כך שתוכלו להמשיך לפתח את הסטארט אפ בצורה המשכית וללא בעיות של נזילת או קשיי מימון.

מימון – אך ורק ממקורות אמינים וראויים

בין מקורות המימון הפועלים כיום במדינת ישראל ישנם גורמים אמינים וראויים לצד מקורות שפועלים בצורה לא מפוקחת ולא מבוקרת. לכן, הדבר הראשון שצריך לעשות זה לבדוק שמי שמציע לכם הלוואה, בין אם זה בנק ובין אם זה מקור אחר שרוצה לממן סטארט אפ ישראלי, פועל תחת פיקוח ובהרשאה. הלוואה ממקור לא מורשה או בהליך לא תקין עלולה להביא לצרות שאפילו מוח יצירתי מאוד יתקשה להעריך אותן מראש.

הלוואה עם או בלי דילול אחזקות

בדקו האם כחלק מההלוואה שאתם מקבלים נדרשים לבצע דילול החזקות. בחלק מהמקומות תמורת ההלוואה נדרש היזם להעביר אחוז מסוים של מניות. אם מדובר בהלוואה בנקאית, כאשר לא מתבצע דילול במניות, צריך לשים לב לכל מאפייני המימון כפי שנסביר בפסקה הבאה.

בדקו מקורות מימון שונים והשוו מחירים

בקבלת הלוואה לסטארט אפ צריך לפעול על מי מיטב הכללים של צרכנות פיננסית נבונה. לאחר שמסכמים על תנאי הלוואה וחותמים על מסמכים, אי אפשר להתחרט ולחפש השקעה בסטארט אפ ממקום אחד. את הבדיקות ואת הערכת החלופות חייבים לעשות מבעוד מועד. בבדיקת מקורות מימון שונים והשוואת מחירים צריך להביא בחשבון היבטים כגון:

  1. מחיר הכסף – מהי הריבית שאתם נדרשים לשלם עבור ההלוואה.
  2. פריסה – לכמה זמן אפשר לפרוס את ההלוואה. הלוואה שתוכלו לפרוס לפרק זמן ארוך יותר תאפשר לכם להגיע לתשלום חודשי נוח.
  3. עלויות הקמה – בחלק מההלוואות ישנה עלות להקמת ההלוואה או הוצאות נוספות. וודאו שאתם יודעים היטב מהם, לפני קבלת ההלוואה.
  4. ערבויות – בכל הלוואה יש צורך להעמיד ערבויות או ערבים מסוג זה או אחר. בדקו האם אתם צריכים להעמיד ערבות אישית, להוציא ערבות בנקאית או לספק ביטחונות מסוג אחר.
  5. הצמדה – בדקו האם ההלוואה שאתם לוקחים צמודה למדד המחירים לצרכן או למדד אחר כלשהו.

רק התייחסות לכל אחד מההיבטים הללו תאפשר לכם להשוות בין הלוואות שונות, ממקורות שונים, לפני שממשיכים הלאה.

הלוואה עם ערך מוסף

מקורות מימון מסוימים שמציעים הלוואות לסטארט אפים לא עוסקים אך ורק בתחום הצר של המימון. ישנם גופי מימון ואפילו בנקים שפועלים בשיתופי פעולה עם יזמים מנוסים, מנטורים וגורמים נוספים שיכולים לסייע ליזמים בנקודות שונות. כאשר יזם מתחיל רוצה לדעת יותר על איך מקימים סטארט אפ או מה המשמעות של גיוס בסבבים, קבלת הלוואה המשולבת עם כלים נוספים מעניקה ערך מוסף ממשי.

הלוואה שתפורה לצרכי הסטארט אפ

שימו לב שההלוואה שאתם מקבלים מותאמת ככל האפשר לצרכי הסטארט אפ שלכם. לדוגמא, בדקו בתוך כמה זמן יוכלו להעמיד לרשותכם את המימון. בדקו מה קורה אם בחלוף זמן תצטרכו מימון נוסף – האם זו אופציה שקיימת או לא. העדיפו לקבל את המימון מגורם שמבין את הצרכים המיוחדים של הענף, גורם שידבר בשפה שלכם לא רק בשלב הראשוני אלא גם בשלבים הבאים שיגיעו.