back to Blog

יש לכם רעיון לסטארט אפ? – איך לאתר את המשקיע המתאים

ישראל, אומת הסטארט אפ, ראתה בשנים האחרונות לא מעט מיזמים שהצליחו להגיע לכדי הנפקה מוצלחת. משקיעים פרטיים ומוסדיים, קרנות הון סיכון ואנג’לים, רבים מוכנים להשקיע בסטארט אפ, אך אין זאת אומרת שקל לאתר את המשקיע המתאים לכם. יש לכם רעיון טוב? דרוש משקיע לסטארט אפ שלכם כדי להפוך אותו למציאות ולהצלחה? יש כמה דרכים שיאפשרו לכם למצוא את המימון, מהמשקיע הנכון.

דרוש משקיע לסטארט אפ – השקעה ראשונית

ישנם יזמים שבטוחים בעצמם וברעיון שלהם עד שהם אצים רצים למציאת משקיעים בלי להבין שסוגי משקיעים שונים יכנסו לסטארט אפים על פי מחזור החיים שלהם. אם דרוש משקיע לסטארט אפ שנמצא רק בשלב הרעיון ותו לא, אין כל טעם לפנות למשקיעים מוסדיים או לקרנות הון סיכון. למעשה, אפילו אנג’לים שסכום השקעתם מוגבל יחסית לא יסכימו להשקיע ברעיון בלבד, שאין עדיין מאחוריו שום פיתוח או התקדמות.

אם עדיין לא קיים צוות פיתוח, אם עדיין לא מתקרבים למודל עסקי ברור, משקיע צריך להיות אדם שמאמין בסטארט אפ מתוך היכרות אישית עם היזם עצמו. במילים אחרות, אם כל מה שיש לכם זהו אך ורק רעיון, בקווים מאוד כלליים, ניתן לצפות להשקעות מצומצמות שיגיעו מבני משפחה, מכרים. בחלק מהמקרים, ניתן לנצל פלטפורמות של גיוס המונים. זה נכון כאשר הסטארט אפ הינו יחסית ברור מבחינת תועלות שהוא יעניק למשתמש או מבחינת התועלת החברתית שטמונה בו.

רשימות של משקיעים

היכולת של סטארטאפיסט להתקדם הלאה באמצעות השקעות קטנות ולאורך זמן – מוגבלת. לכן, מעבר להשקעה הראשונית, לאחר שכבר מגייסים צוות עובדים וכאשר יותר ברור מהם היישומים ומהן המטרות – יש להרחיב את מעגל המשקיעים.

גיוס משקיעים יוכל להתבצע למשל באמצעות חיפוש ברשימת משקיעים. ישנן רשימות משקיעים שבהן ניתן למצוא השקעות בסדרי גודל משתנים כאשר מפתחים אפליקציות, כאשר רוצים לקדם כל מיזם טכנולוגי וגם כאשר המיזם הינו בתחומים כמו פרמצבטיקה, ביוטכנולוגיה, טכנולוגית מידע, אינטרנט או מובייל. יש לשים לב שכאשר פונים למשקיע כזה או אחר, הוא אכן יתאים למיזם שלכם. יש משקיעים שיעדיפו להשקיע רק בתחום מסוים, בו יש להם ידע קודם או ניסיון חיובי בהשקעות.

קרנות משקיעים ואנג’לים

כדי להצליח עם מימון סטארטאפ ניתן לפנות לסוגים שונים של קרנות משקיעים, קרנות הון סיכון ואנג’לים. יש אפשרות לגייס סיוע במימון ובפיתוח גם באמצעות פניה לחממות טכנולוגיות. חשוב לשים לב שלא כל סוגי המשקיעים יהיו מוכנים להשקיע סכום זהה. חממות טכנולוגיות, למשל, יכולות להשקיע סכומים של מאות אלפי ₪ (וכך גם אנג’לים לא מעטים) אך יש גם חממות שישקיעו סכום כפול, משולש וגם יותר. כאשר נדרש סכום הרבה יותר גבוה, משקיעים מוסדיים יהיו מקור הרבה יותר נכון. קרנות הון סיכון לא יתעניינו בהשקעות בקנה מידה קטן. הקרנות משקיעות סכומים גבוהים אך רק במיזמים וסטארט אפים בעלי סיכוי גבוה להנפקה או למימוש (אקזיט).

המרכזים לטיפוח יזמות

במידה ורוצים לקדם רעיון לסטארט אפ, אפשר בהחלט לפנות למרכז מקצועי שמסייע ליזמים גם במימון, גם בהכנת תוכנית עסקית, גם ביצירת קשרים עם משקיעים נוספים. מרכז טיפוח יזמות הוא דרך יעילה להפוך רעיון למיזם של ממש, לפתח כיוון ברור ולנתח הוצאות צפויות לעומת הכנסות חזויות. אז יש לכם רעיון לסטארט אפ? הפשילו שרוולים, חישבו קדימה, היעזרו ברשימות של משקיעים, פנו לחממות, מרכזי טיפוח ליזמים וכן למכרים ובני משפחה.