back to Uncategorized

אפשרויות גיוס כספים בישראל

מחפש משקיע לסטארט אפ? יש לך רעיון גאוני שיכול לשנות חיים של אנשים? מעולה. כל יזם יודע שהדרך מרעיון אל מוצר פיזי חדשני, צריכה לעבור בתחנת גיוס המשקיעים. אתה צריך כסף כדי להתחיל לעבוד, אחרת הרעיון יישאר רק רעיון.
יש כמה אפשרויות גיוס כסף למיזמים עסקיים וחברות סטארט אפ בישראל, ובמאמר הזה נדבר על האופציות השונות בתהליך.


הטעות הנפוצה של יזמים צעירים


אחת הטעויות הנפוצות של יזמים צעירים היא לחשוב שהם צריכים מוצר מוגמר ומושלם כדי להתחיל לגייס כספים, או גרוע יותר- הם חושבים שהם צריכים להמציא את הגלגל. העניין הוא שבפועל, השוק לא מחפש חדשנות, הוא מחפש מוצרים בעלי ערך.


גם אם המוצר שלכם הוא לא ההמצאה הכי גדולה מאז המצאת המטוס, זה בסדר. ולא רק זה, תוכלו לגייס את הכסף, גם אם המוצר שלכם עדין לא מושלם.


חיפוש משקיע בהתאם לשלב הפיתוח


ישראל היא מוקד סטארט אפים עולמי, יש המון חברות סטארט אפ בישראל. הצמיחה שלהן בשנים האחרונות מאפשרת לנו ללמוד מהניסיון שלהן ולגשת לתהליך גיוס הכספים בצורה יותר חכמה.
אז באיזה שלב של פיתוח המוצר כדאי לכם להתחיל לחפש מימון?


מקובל לחלק את התהליך לשלושה שלבים: רעיון התחלתי (Pre Seed), שלב ההיתכנות (Seed), ושלב ייצור ומכירה.


Pre Seed- זהו השלב הראשוני, שבו יש לכם רעיון, אבל עדין אין לכם צוות פיתוח ועוד לא התחלתם לעבוד על המוצר. זה שלב שמוקדש בעיקר לבדיקת פטנט, חקר שוק בסיסי, ולכן אין צורך בהרבה משאבים כספיים, הרבה יזמים משקיעים את הכסף בעצמם או פונים למעגל הקרוב של המשפחה והחברים.
Seed- השלב השני בחייה של חברת סטארט אפ הוא שלב ההיתכנות. זה שלב קצת יותר מתקדם שבו הרעיון שלכם מתחיל לקבל חיים. אתם מגבשים תוכנית עסקית, מפתחים גרסת דמו למוצר שלכם (או מבצעים פיילוט כשלא מדובר במוצר פיזי). זה השלב שבו אתם צריכים סכום כסף גדול יותר, ולכן זה הזמן הכי מתאים לעבוד על גיוס כספים.

סוגי המשקיעים השונים


יש לא מעט משקיעים ברחבי הארץ והעולם שמעודדים יזמות עסקית.
חשוב שתבצעו אפיון למשקיע המיטבי כדי שתוכלו להתחיל לחפש בצורה חכמה. חשוב שתדעו, המשקיע הוא לא רק “כסף”, אלא גם שותף שווה עם ערך. הוא יכול לעזור לכם גם באפיון ופיתוח המוצר, ביסוס קשרים, ניתוח שוק, וכו’. ובכללי, עדיף שתשדרו על אותו גל.


משקיע יכול להיות אנג’ל- איש עסקים פרטי ועשיר שמשקיע בחברות סטארט אפ תמורת אחוזים. בחלק מהמקרים, משקיע מסוג כזה דורש אחוזים גבוהים, ומנסח חוזים משפטיים שעלולים להרתיע את היזם ולהקשות על הגיוס הראשוני. חשבו עד כמה המשקיע משתלם לסטארט אפ גם מבחינה כלכלית, וגם בהסתכלות על התמונה הרחבה.


קרן הון סיכון- גוף משפטי ופיננסי שמגייס סיבוב השקעה בסכומים גבוהים (עשרות ומאות מיליוני דולר) בהתאם ליעד החזר ההשקעה והסיכון. אם קיבלתם השקעה מקרן הון סיכון, זו תהיה השקעה מעורבת ופעילה באופן ההתנהלות של החברה.

יש עוד כמה גופים שתוכלו להיעזר בהם כדי לגייס את הכסף, בין אם זה פאמילי אופיס, סינדיקט, קרן גידור או השקעות המונים.


אנחנו בלאומי טק, משמשים כבית לחברות הסטארט אפ בישראל, ונשמח לעזור לכם בכל מה שקשור לגיוס כסף ממשקיעים.

גיוס כסף לסטארט אפ יכול להיות שלב מתסכל- אתם משקיעים זמן רב על חיפוש משקיעים מתאימים במקום בפיתוח המוצר, רק כדי לשמוע סירובים מנומסים שוב ושוב. אבל זה שלב חשוב ביותר, והוא יקבע את עתיד החברה שלכם.